clanak False

27. Zagreb maraton

14.10.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić, već tradicionalno, pozdravio je sudionike prije početka starta 27. Zagreb maratona na Trgu bana Josipa Jelačića koji se, kao i prošlih godina trči u tri discipline: maraton – 42km, polumaraton – 21km i utrka građana – 5km. Maraton se trči trasom: Trg bana Jelačića – Jurišićeva – Draškovićeva – Vlaška – Maksimirska  – Av. Dubrava – okret kod križanja Av. Dubrava s Ul. Poljanice - istim putem natrag do Trga bana Jelačića. Maratonci trče dva kruga, a polumaratonci jedan.

Ovo je najveći maraton do sada, imamo 20 posto više trkača nego prethodnu godinu. Novost ovogodišnjeg Maratona je suradnja s Hrvatskom glazbenom mladeži, u sklopu koje je osmišljen glazbeni program na trasi maratona. Uz to, novost je da će i sudionici utrke građana dobiti medalju, rekao je predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza Marko Jakopović.

Prije početka utrke, gradonačelnik se pridružio događanju u povodu Međunarodnog dana Gaucherove bolesti, koje se održalo u sklopu 27. Zagrebačkog maratona. 
Događanje je organizirao Hrvatski savez za rijetke bolesti kako bi podigao svijest o svakodnevnom životu oboljelih od Gaucherove bolesti i članova njihovih obitelji te upoznao javnost o procesu koji oboljeli prolaze na putu od prvih simptoma do ispravne dijagnoze i adekvatne terapije.
 
 

Gradske vijesti - 2018.