clanak False

3. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća u Gradu Zagrebu

26.03.2018.
Na današnjoj 3. sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća održanoj u Gradskoj upravi prihvaćena je strategija o izgradnji elektrokomunikacijske infrastrukture na gradskome području te o njezinu usklađivanju s propisima u GUP-u vezanih uz razinu zaštite građana od zračenja.

S obzirom da je GUP-om što ga je usvojila Skupština Grada Zagreba predviđena viša razina zaštite građana, teleoperateri smatraju da ono predstavlja tehničko ograničenje za osiguranje potpore korisnicima te da usporava razvoj suvremenih telekomunikacijskih mreža, rekla je dopredsjednica GSV-a i zamjenica gradonačelnika Olivera Majić. Grad Zagreb je postavio najkvalitetnije parametre za zaštitu svojih građana. Cilj nam je usklađivanje moderne tehnologije i razvoj novih telekomunikacijskih mreža s maksimalnom zaštitom naših sugrađana.

Razgovori o izgradnji elektrokomunikacijske mreže se nastavljaju jer nam je kompromis obostrani imperativ, naglasio je predsjednik GSV-a Igor Škrgatić.Također je najavio da će se na sljedećoj sjednici GSV-a razgovarati i o osnivanju povjerenstava i radnih tijela, između ostalih povjerenstava za gospodarstvo, zaštitu na radu te za problematiku prezaduženih građana.

Sindikalna strana će voditi brigu da kompromis ne ide na štetu građana. Operatere ćemo prisiliti da se više potrude za sigurnost kod postavljanja mreže jer ima i drugih rješenja osim antena, npr. WiFi opcija, optički kablovi i digitalni grad, a pružaju mogućnosti za razvoj mreže bez zračenja karakteristična za telekomunikacijske antene, rekao je Darko Kleinberger, dopredsjednik GSV-a i predstavnik Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Gradske vijesti - 2018.