clanak False

30 godina prijateljstva Zagreba i Kyota

Gradonačelnici Zagreba i Kyota Milan Bandić i Daisaku Kadokawa, večeras su u gradskoj palači Dverce potpisali Potvrdu o prijateljstvu čime su nastavili 30 godišnju suradnju dvaju gradova.
30.08.2011.


Gradonačelnici Zagreba i Kyota Milan Bandić i Daisaku Kadokawa, večeras su u gradskoj palači Dverce potpisali Potvrdu o prijateljstvu čime su nastavili 30 godišnju suradnju dvaju gradova. 

Prije toga, također u palači Dverce, gosti su za domaćine organizirali ceremoniju čaja, predstavivši drevnu tradiciju prireme tog napitka staru 400 godina, a dok pišemo ovaj tekst, u maloj dvorani Koncernte dvorane Vatroslava Lisinskog, u tijeku je atraktivan nastup umjetnika iz Japana: Chizuko Takagi (klavir), Mimi Marjanović – Gonski (kontrabas), skupina Kyo _ Komachi Odoriko Tai (ples u kimonima i prezentacija kimona), te Otonowa – kai (carska dvorska glazba).

Visoko izaslanstvo Grada Kyota u Zagrebu boravi u povodu obilježavanja 30. obljetnice prijateljstva koje će se, najavio je gradonačelnik Bandić, s područja kulture proširiti i na gospodarstvo. Kako je rekao, u sklopu višednevnog boravka prijatelja iz Kyota u Zagrebu, organizirani su radni sastanci s temama naplate parkiranja i proizvodnje tramvaja, te susret u tvrtki Croata kravata za koju su gosti pokazali poseban interes.