clanak False

Advent u Đurđevcu

Na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi Grada Zagreba predstavljena je manifestacija Advent u Đurđevcu
05.12.2016.

Na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi Grada Zagreba predstavljena je manifestacija Advent u Đurđevcu. Bogat program koji će se tijekom adventa odvijati u Đurđevcu, predstavili su gradonačelnik Željko Lacković i predstavnik đurđevačke Turističke zajednice Mario Fuček, u nazočnosti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i direktorice TZGZ-a Martine Bienenfeld.

Istaknuvši kako je tema prvog susreta s zagrebačkim kolegom bila kontinentalni turizam, gradonačelnik Lacković rekao je kako se suradnja na tome planu odlično nastavila: turističke zajednice oba grada nastavile su surađivati, a rezultat je danas predstavljena manifestacija, kojom se namjerava proširiti i turistička ponuda Grada Zagreba.

Kako je objasnila Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, đurđevački kolege su naučili puno na primjeru Zagreba, koji je postao grad-uzor kad se radi o adventskim manifestacijama. Podsjetivši kako je Đurđevac zaista nedaleko Zagreba, Bienenfeld je pozvala sve Zagrepčane i turiste da posjete ovaj podravski grad i osjete đurđevačku adventsku dobrodošlicu.

Ovogodišnji Advent u Zagrebu ruši rekorde, a ostvareno je, u usporedbi s istim razdobljem protekle godine, čak 36% više dolazaka i 54% više noćenja, zaključila je Bienenfeld.

Predstavnik Turističke zajednice grada Đurđevca Mario Fuček objasnio je što sve očekuje posjetitelje u Đurđevcu, kraju poznatom po iznimno bogatoj nematerijalnoj kulturnoj baštini: od živih jaslica i pravih deva iz Đurđevačkih peska - hrvatske pustinje, radionica, predstava, koncerata do adventskog sajma. Razna blagdanska događanja potrajat će sve do 7. siječnja 2017.

Gradske vijesti - 2016.