clanak False

Akcija dodatnog uređenja Gradskog vrta Podsused Vrapče

25.10.2019.
Startali smo s ovim projektom 2013. Drago mi je da zajedničkim naporima činimo ovaj grad boljim, zato smo nedavno dobili i priznanje za najbolji grad po kvaliteti života, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na početku obilježavanja akcije dodatnog uređenja zajedničkih dijelova Gradskih vrtova.

Riječ je o još jednoj u nizu akcija uređenja i opremanja zajedničkih dijelova postojećih Gradskih vrtova otvorenih na 13 lokacija koji su se dosad pokazali kao odličan projekt i izazvali veliko zanimanje Zagrepčana. Gradski vrt Podsused Vrapče uređen je u ljeto 2018,. u upotrebi je svih 36 parcela na 3600m², a zbog iznimnog je interesa stvorena lista čekanja.

Gradonačelnik je ovom prigodom korisnicima vrtnih parcela na Gradskom vrtu Podsused Vrapče uručio kosilicu, vrtlarski pribor i presadnice, a u sklopu spomenutog projekta na društvenim zonama Vrta postavljene su sjenice i kućica za alat.
Od donošenja Zaključka o provedbi projekta Gradski vrtovi u travnju 2013. do danas, uređeno je i opremljeno 22,5 ha obradivog zemljišta, odnosno preko 2100 vrtnih parcela. 

Gradske vijesti - 2019.