clanak False

Aktivnosti gradskih službi na potresom pogođenim područjima_11.1.

11.01.2021.

U Zagrebu je od potresa zaključno s 11. siječnja odrađeno 1187 intervencija vezanih uz otklanjanje posljedica potresa. U većini slučajeva radi se o uklanjaju nesigurnih dijelova objekata koji se izvode vozilima za spašavanje s visine. Sve infomacije se šalju u pozivni centar Zagrebačkog holdinga na brojeve 088 8802 i 0800 8805 koji su otvoreni i za naše sugrađane koji mogu i dalje prijaviti štetu od potresa.

Na području Sisačko-moslavačke županije Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba odradila je 487 intervencija, a jučer je uz logističku pomoć sisačkih kolega i tvrtke Zagrebački mamut, temeljem zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika, sudjelovala u zahtjevnoj akciji uklanjanja tornja sisačke katedrale Uzvišenja svetog križa. Zbog loših vremenskih uvjeta današnje aktivnosti se odgađaju. Podsjećamo. jutros su se iz baze Zimske službe Zagrebačkih cesta put Banovine uputile tri labudice za pomoć u podjeli stambenih kontejnera. 

Do 10. siječnja prijevljeno je ukupno 211 oštećenja od potresa u prosincu 2020., od čega se jedna trećina odnosi na oštećenja na području Brezovice. Zaključno s jučerašnjim danom 35 građana preuzelo je građevinski materijal na punktu u Brezovici, dok za ostale građane iz preostalih 16 gradskih četvrti građevinski materijal bit će dostavljen izravno na adresu.


Aktivnosti gradskih službi na potresom pogođenim područjima