clanak False

Boksački centar na Zagrebačkom velesajmu

17.04.2018.
U paviljonu 18 na Zagrebačkom velesajmu, gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s proslavljenim hrvatskim boksačima Željkom Mavrovićem i Filipom Hrgovićem simbolično je, rezanjem vrpce, otvorio Boksački centar. Ovo smo napravili za vas dečki jer ste to itekako zaslužili svojim sjajnim rezultatima, ali i za nove generacije jer uvijek netko završava s karijerom, a netko novi dolazi, rekao je gradonačelnik brojnim okupljenim zagrebačkim i hrvatskim boksačima, osvajačima europskih, svjetskih i olimpijskih medalja.
 
Predsjednik Zagrebačkog boksačkog saveza Nenad Ivanković istaknuo je da je današnji dan fantastičan dan za zagrebački i hrvatski boks jer je ovaj Centar najveći i najljepši dar. Zahvalivši na angažmanu gradonačelniku i svima koji su sudjelovali, Nenad Ivanković je naglasio da bez gradonačelnikove vizije i podrške ovog Centra ne bi bilo.
Ovdje će trenirati svi zagrebački boksači i reprezentacije, dolazit će najbolji europski treneri, održavat će se natjecanja, a osnovat ćemo i boksačku akademiju. Sve će to znatno dignuti razinu hrvatskog boksa, a nastojat ćemo i da boks nađe svoje mjesto na Kineziološkom fakultetu.
 
Uz zahvalu svima koji su doprinijeli da se Boksački centar otvori, predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić je dodao da će dati maksimalnu podršku ideji da se osnuje katedra za boks.
 
Boksački centar se prostire na 2.300 m2, u okviru čega je dvorana za treninge i natjecanja (ukupno četiri ringa s pratećom opremom za najmoderniji trening), tribine za gledatelje, dvije svlačionice s tuševima, saunom i prostorom za zagrijavanje. U Centru je, također, smještena i multimedijalna soba koja će prezentirati povijest zagrebačkog i hrvatskog sporta, pratiti aktualna događanja, a ima i sve potrebne sadržaje koji pružaju mogućnost osnivanja Boksačke akademije (edukacija trenera, predavanja i slično).

Gradske vijesti - 2018.