clanak False

Branitelji pčelari

17.05.2022.
Dodjela diploma hrvatskim braniteljima - pčelarima

Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom u suradnji sa Udrugom za kreativni socijalni rad i Hrvatskim apiterapijskim društvom, dana 11.05.2022. održao je prezentaciju projekta „Branitelji pčelari“ prilikom koje je dodijeljeno 30 diploma hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji te su predstavljeni njihovi proizvodi od meda.
Od 2018.  kroz obučavanje u edukativno-urbanom pčelinjaku smještenom na Savskoj Opatovini prošlo je osamdesetak branitelja i članova njihovih obitelji koji su po završetku edukacija dobili diplomu pčelara. Neki od polaznika su se nastavili rekreativno baviti pčelarstvom, a neki od njih su otvorili OPG i pokrenuli vlastiti posao.Cilj projekta je osposobiti hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji za samostalan rad u pčelinjaku koji im omogućava da pokrenu vlastito obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, a druga dimenzija samog projekta je relaksacija bavljenjem pčelama kao odlična tehnika opuštanja i savladavanja stresa.

Tečaj pčelarstva nastavljamo provoditi i 2022. godini, te ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se jave u Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Vodnikova 14, tel: 01 6166368.