clanak False

Čestitka u povodu Međunarodnog dana Roma

08.04.2021.
Danas, 8. travnja obilježavamo Međunarodni dan Roma te se prisjećamo zaboravljenih ili društveno nepravedno marginaliziranih. Na današnji dan bismo se trebali podsjetiti da su Romi najveća etnička zajednica bez vlastite domovine, ali kojoj je domovina cijeli svijet te da su upravo Romi umnogome pridonijeli europskoj raznolikosti i da su njezinu kulturnu baštinu stoljećima obogaćivali.

Sa zadovoljstvom ističemo da višegodišnjom provedbom Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina te strateških dokumenata za Rome i u suradnji s romskom zajednicom, institucija Republike Hrvatske i Grada Zagreba ostvaruju rezultate pa su Romi danas uključeni u razvojne i integrativne procese hrvatskog društva i našeg grada.

Grad Zagreb će vam i nadalje pružati podršku u ostvarivanju manjinskih prava te u poboljšanju socijalnog statusa, posebice obrazovnoga, zdravstvenog i stambenog, ali i u naporima da svoju tradiciju i kulturu očuvate.

Poštovani Romi, dragi naši sugrađani, čestitam vam Svjetski dan Roma!

Cijeneći napore koje ulažete u očuvanje vlastitog identiteta, želim da u cijeloj Hrvatskoj i u našem Zagrebu svakodnevno svjedočimo o napretku u vašoj zajednici!

Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba
dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević

Gradske vijesti - 2021.