clanak False

Čestitka u povodu Međunarodnog praznika rada

30.04.2021.
U povodu Međunarodnog praznika rada,  dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika upućuje čestitku sugrađankama i sugrađanima:
 
 
Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, drage radnice i dragi radnici,
odsrca vam čestitam Prvi svibnja – Međunarodni praznik rada i blagdan sv. Josipa Radnika!

Iako smo se nadali drugačijemu ozračju, i  ove godine praznik rada obilježavamo u okolnostima borbe protiv pandemije, s reduciranim socijalnim kontaktima i željni normalnosti kakvu smo nekad živjeli.

No, bez obzira na to koliko nam je teško, jer posljedice pandemije i potresa nikoga nisu ostavile izvan dosega, znam da pred nama stoje zadaće na koje samo  radom, znanjem,  solidarnošću i  zajedništvom možemo uspješno odgovoriti.

Ovo je trenutak kada te vrijednosti treba još više afirmirati, a na tragu onih koji su kroz povijest zaslužni za postignuća borbe za radnička prava, za jednakost, za slobodu i za dostojanstvo svakog pojedinca. Zaštita radničkih prava i ostvarivanje boljih materijalnih uvjeta rada u općem je interesu.

To je put u bolje društvo, pravedniju, uspješniju  i sretniju zajednicu u kojoj će naša mladost svoju perspektivu i šansu za ostvarenje vlastitih snova vidjeti u Zagrebu i Hrvatskoj.

Budimo odgovorni – čuvajmo sebe i svoje bližnje!

Gradske vijesti - 2021.