clanak False

Cijepljenje i podjela vode građanima na Zagrebačkom velesajmu

24.06.2021.
Nastavno na informacije o velikim gužvama u redovima za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu, a uzimajući u obzir toplotni val koji je zadesio Zagreb, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet je u dogovoru s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem izdao je jutros u 10:45 uputu temeljem koje su zaposlenici Ureda za hitne situacije uz pomoć volontera Crvenog križa građanima dijelili vodu.
 
Podijeljeno je oko 1500 boca vode 0,5 litara, a zbog visokih temperatura na spomenutoj lokaciji su postavljeni i suncobrani.
 
Građanima će i sutra, 25. lipnja 2021. biti osigurana voda.
 
Podsjećamo kako još uvijek nije izdan javni poziv za masovno cijepljenje, pa molimo građane koji nemaju potvrđen termin da ne dolaze na cijepljenje.
 
Prema naputku iz Ministarstva zdravstva, taj bi javni poziv trebao uslijediti kroz nekoliko dana, pa će putem njega svi punoljetni građani moći primiti prvu dozu cjepiva na nekoliko  punktova u Gradu Zagrebu u razdoblju od 29. lipnja do 2. srpnja, a o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena.
 
Stalni unos tekućine, posebice kod starijih osoba, koji zbog dobi nemaju izražen osjećaj žeđi te izbjegavanje direktnog sunca i nošenje laganije odjeće neke su od preporuka za ponašanje prilikom visokih temperatura.
 
Pravovremenom brigom i postupanjem možemo se zaštiti od negativnih posljedica toplinskog udara.

Gradske vijesti - 2021.