clanak False

COVID -19 izvješće- 12.9.2021.

12.09.2021.

Prema podacima HZJZ-a novooboljelo je 169 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 72.392, što je 188 osoba više, nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađena su 462 uzorka, od kojih je 107 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 199 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 549 osoba. Od 199 COVID + osoba: 96 osoba su kontakti COVID + osoba, pet osoba izloženo je COVID-u u drugim županijama, tijekom godišnjeg odmora (Šibensko-kninska, Dubrovačko-neretvanska, Zadarska, Splitsko-dalmatinska). Dvije oboljele osobdoputovale su iz BiH. 58 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, dok je šest zaraženo prilikom različitih okupljanja (vjenčanja, vjerska okupljanja, izlasci). Za 21 osobu obrada je u tijeku, a kod tri je osobe moguće izlaganje na radnom mjestu. Šestero djece školske dobi obrađeno je od strane liječnika školske medicine, a dvije od strane liječnika obiteljske medicine. 

Zbog pozitivnog nalaza testa na Sars-CoV-2 kod 12 učenika i tri nastavnika osnovnih te 17 učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 208 učenika osnovnih te 160 učenika srednjih škola.

 

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan pozitivan korisnik, dvije zdravstvene i jedna nezdravstvena djelatnica te jedan vanjski suradnik.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno nema korisnika.

Na cjepnom punktu Velesajam tijekom jučerašnjeg dana nije bilo cijepljenja.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 1.296 aktivnih slučajeva.


Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar