clanak False

COVID -19 izvješće- 13.9.2021.

13.09.2021.
Prema podacima HZJZ-a novooboljele su 74 osobe, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 72.546, što su 154 osobe više, nego jučer.
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 396 uzoraka, od kojih je 61 bio pozitivan.
Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 150 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 305 osoba. Od 150 COVID + osoba: 72 osobe su kontakti COVID + osoba, šest osoba izloženo je COVID-u u drugim županijama, tijekom godišnjeg odmora (Šibensko-kninska, Dubrovačko-neretvanska, Istarska, Splitsko-dalmatinska). Jedna oboljela osoba doputovala je s Kosova. 45 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, dok su tri zaražene prilikom okupljanja (vjenčanja). Za 16 osoba obrada je u tijeku, a kod jedne je osobe moguće izlaganje na radnom mjestu. Troje djece školske dobi obrađeno je od strane liječnika školske medicine. Kod dvije osobe moguće mjesto izlaganja su obrazovne ustanove, dok je kod jedne to zdravstvena ustanova. 
Zbog pozitivnog nalaza testa na Sars-CoV-2 kod kod 32 učenika, dva nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 15 učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 253 učenika osnovnih i 75 učenika srednjih škola.
 
U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih osoba.
U Karanteni Grada Zagreba trenutno nema korisnika.
Na cjepnom punktu Velesajam tijekom jučerašnjeg dana nije bilo cijepljenja.
Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 1.272 aktivna slučaja.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar