clanak False

COVID-19 izvješće - 31.5.2021.

31.05.2021.
Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 14, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 67.301, što je 97 osoba više, nego jučer!
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 520 testiranja na SARS-CoV-2 i sedam je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 49 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 190 osoba. Od 49 obrađenih pozitivnih osoba 18 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 22 osobe su kontakti COVID + osoba. Obrada za sedam osoba je u tijeku. Kod jedne je osobe moguća izloženost u zdravstvenoj ustanovi, a jedna je obrađena od strane liječnika obiteljske medicine. 
U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nema novooboljelih osoba.  
Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS CoV-2 kod četiri učenika osnovnih te jednog učenika srednje škole, mjera samoizolacije izrečena je za 50 učenika osnovnih i 24 učenika srednje škole.  
U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se niti jedna osoba.
Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo cijepljenja.
Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 573 aktivna slučaja.

Detaljni izvještaj (PDF)

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar