clanak False

COVID-19 izvješće - 6.4.2021.

06.04.2021.
Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 100, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 48.805, što su 272 osobe više, nego jučer.
Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo antigenskih testiranja.
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 870 testiranja na SARS-CoV-2 i 44 su nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 204 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 199 osoba.
Od 204 obrađene pozitivne osobe: 89 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 85 osoba su kontakti COVID + osoba. Obrada za 20 osoba je još u tijeku, a tri su osobe doputovale iz BiH i Njemačke. Jedna je osoba djelatnik/korisnik doma za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi. Kod jedne je osobe moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, dok je kod četiri osobe moguća izloženost na radnom mjestu. Jedno je dijete školske dobi obrađeno od strane liječnika školske medicine.
U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli djelatnici niti korisnici.
Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod pet učenika osnovnih te tri učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 99 učenika osnovnih i 59 učenika srednjih škola.
U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba.
Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 2.316 aktivnih slučajeva.

Detaljni izvještaj (PDF)

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar