clanak False

COVID -19 izvješće- 7.9.2021.

07.09.2021.
Prema podacima HZJZ-a novooboljelo je 176 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 71.684, što je 106 osoba više, nego jučer😊!
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 478 uzoraka, od kojih je 78 bilo pozitivno.
Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 86 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 114 osoba. Od 86 COVID + osoba: 24 osobe su kontakti COVID + osoba, 11 osoba izloženo je COVID-u u drugim županijama, tijekom godišnjeg odmora (Istarska, Zadarska, Splitsko-dalmatinska, Ličko-senjska, Šibensko-kninska županija). Devet oboljelih osoba doputovalo je iz BIH, Srbije, Nizozemske, Irske, Njemačke i s Kosova. 32 oboljele osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, dok je sedam njih zaraženo prilikom različitih okupljanja (vjenčanja, festivali, izlasci (od navedenih četiri su izložene u drugim županijama - Zadarskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Varaždinskoj). Za dvije je osobe obrada u tijeku, a kod jedne je moguća izloženost na radnom mjestu.
U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata dijanosticiran je jedan nezdravstveni djelatnik.
U Karanteni Grada Zagreba nalaze se dvije osobe.
Na cjepnom punktu Velesajam dana 6. rujna 2021. godine cijepljeno je 600 osoba. Na javni poziv za prvu dozu odazvala se 321 osoba.
Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 965 aktivnih slučajeva.

6. rujna je zbog pozitivnog nalaza testa kod tri učenika i jedne spremačice izrečena mjera samoizolacije za šest učenika srednjih škola.

 

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar