clanak False

COVID-19 izvješće - 14.7.2021.

14.07.2021.
Prema podacima HZJZ-a novooboljelo je 13 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 68.812, što su tri osobe više, nego jučer.
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 345 uzoraka, od kojih je pet bilo pozitivno.
Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 12 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za dvije osobe. Od 12 COVID + osoba, tri su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, dvije su kontakti COVID + osoba, a kod tri oboljele osobe moguća je izloženost tijekom godišnjeg odmora u Splitu i na otoku Pagu. Dvije su osobe doputovale iz Italije i Češke, a za dvije je osobe obrada u tijeku. 
U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.
U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.
Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima Grada Zagreba cijepljeno je 3.665 osoba, od čega je bilo 544 prvih doza cjepiva Janssen.
Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 60 aktivnih slučajeva.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar