clanak False

COVID-19 izvješće - 16.7.2021.

16.07.2021.
Prema podacima HZJZ-a novooboljelo je 14 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 68.833, što je 14 osoba više, nego jučer.
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 315 uzoraka, od kojih je šest bilo pozitivno.
Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 14 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 10 osoba. Od 14 COVID + osoba, pet je za sada negativne epidemiološke anamneze, a četiri su kontakti COVID + osoba. Kod jedne oboljele osobe moguća je izloženost tijekom korištenja godišnjeg odmora u Zadru, jedna osoba je doputovala iz Češke. Kod jedne je osobe moguća izloženost u zdravstvenoj ustanovi, a za dvije je osobe obrada u tijeku.
U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.
U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.
Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima Grada Zagreba cijepljene su 3.664 osobe, od čega je bilo 470 prvih doza cjepiva Janssen, temeljem javnog poziva.
Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 70 aktivnih slučajeva.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar