clanak False

COVID-19 izvješće - 25.7.2021.

25.07.2021.
Prema podacima HZJZ-a novooboljelo je 16 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 68.938, što je 16 osoba više, nego jučer.
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađena su 202 uzorka, od kojih je šest bilo pozitivno.
Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 16 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za devet osoba. Od 16 COVID + osoba, tri su kontakti COVID + osoba, tri su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, a kod šest je oboljelih osoba moguća izloženost u drugoj županiji tijekom korištenja godišnjeg odmora u Splitu, Zadru, Istri i na Pagu. Kod dvije je osobe moguće izlaganje prilikom obiteljskih i ostalih okupljanja (vjenčanja, izlasci), a za dvije je osobe obrada u tijeku.
U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.
U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.
Tijekom jučerašnjeg dana na cjepnom punktu Velesajam cijepljeno je 979 osoba, a na javni poziv cjepivima Janssen i Moderna odazvalo se 587 osoba.
Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 150 aktivnih slučajeva.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar