clanak False

COVID-19 izvješće - 2.9.2021.

02.09.2021.
Prema podacima HZJZ-a novooboljelo je 185 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 71.136, što je 78 osoba više, nego jučer.
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 440 uzoraka, od kojih je 113 bilo pozitivno.
Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 186 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 133 osobe. Od 186 COVID + osoba: 78 osoba su kontakti COVID + osoba, 20 osoba izloženo je COVID-u u drugim županijama, tijekom godišnjeg odmora (Splitsko-dalmatinska, Primorsko-goranska županija, Šibensko-kninska, Zadarska, Dubrovačko- neretvanska, Krapinsko -zagorska). Sedam oboljelih osoba doputovalo je iz BIH, Makedonije, Crne Gore i Rusije. 46 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, dok je devet osoba zaraženo prilikom različitih okupljanja - sportska događanja, obiteljska okupljanja i izlasci. Za tri je osobe obrada u tijeku, a 19 zaraženih osoba nije kontaktirano zbog netočnih podataka (telefona i/ili elektroničke adrese) ili su odbijali primiti pozive. Kod jedne je osobe moguća izloženost na radnom mjestu, dok su dvije osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine. Kod jedne osobe moguća je izloženost u zdravstvenoj ustanovi.
U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata dijanosticirana su tri novooboljela korisnika i jedna zdravstvena djelatnica.
U Karanteni Grada Zagreba nalazi se jedna osoba.
Na cjepnom punktu Velesajam jučer su cijepljene 594 osobe. Na javni poziv za prvu dozu odazvalo se 329 osoba.
Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 834 aktivnih slučajeva.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar