clanak False

COVID-19 izvješće - 29.8.2021.

29.08.2021.
Prema podacima HZJZ-a novooboljelo je 89 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih nismo primili.
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 345 uzoraka, od kojih je 47 bilo pozitivno.
Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 96 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 58 osoba. Od 96 COVID + osoba: 26 osoba su kontakti COVID + osoba, a 30 osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze. Kod 13 oboljelih osoba moguća je izloženost u drugim županijama tijekom korištenja godišnjeg odmora (Splitsko-dalmatinska, Primorsko-goranska županija, Šibensko-kninska i Zagorska županija). 17 oboljelih osoba doputovalo je iz BIH i s Kosova. Dvije su osobe zaražene na različitim proslavama (vjenčanja), a četiri osobe zaražene su tijekom izlazaka (druženja, koncerti, Jarun, Primišlje). Tri zaražene osobe nisu kontaktirane zbog netočnih podataka (telefona i/ili elektroničke adrese) ili su odbijali primiti pozive, dok je obrada jedne osobe u tijeku.  
U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je šest korisnika.
U Karanteni Grada Zagreba nalaze se tri osobe.
Na cjepnom punktu Velesajam jučer nije bilo ciljepljenja. 
Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 660 aktivnih slučajeva.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar