clanak False

COVID-19 izvješće - 31.8.2021.

31.08.2021.
Prema podacima HZJZ-a novooboljelo je 147 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 70.970, što je 91 osoba više, nego jučer.
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 409 uzoraka, od kojih je 71 bio pozitivan.
Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 72 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 45 osoba. Od 72 COVID + osobe: 28 osoba su kontakti COVID + osoba, 11 osoba izloženo je COVID-u u drugim županijama, tijekom godišnjeg odmora (Splitsko-dalmatinska, Primorsko-goranska županija, Šibensko-kninska, Zadarska, Dubrovačko-neretvanska županija). 11 oboljelih osoba doputovalo je iz BIH i Srbije. 13 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, dok je jedna zaražena prilikom izlaska (Špancirfest). Za jednu je osobu obrada u tijeku, a pet zaraženih osoba nije kontaktirano zbog netočnih podataka (telefona i/ili elektroničke adrese) ili su odbijale primiti pozive. Kod dvije je osobe moguća izloženost na radnom mjestu.
U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata dijanosticirana su dva novooboljela korisnika.
U Karanteni Grada Zagreba nalazi se jedna osoba.
Na cjepnom punktu Velesajam jučer je cijepljena 781 osoba. Na javni poziv za prvu dozu odazvale su se 472 osobe.
Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 652 aktivna slučaja.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar