clanak False

COVID-19 izvješće - 3.7.2021.

03.07.2021.
Prema podacima HZJZ-a novooboljelo je 14 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 68.725, što su tri osobe više, nego jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo antigenskih testiranja. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađena su 243 uzorka, od kojih su dva bila pozitivna.
Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 14 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za šest osoba. Od 14 obrađenih pozitivnih osoba, tri su za sada negativne epidemiološke anamneze, sedam osoba su kontakti Covid + osoba (od navedenih kod dvije je osobe mjesto kontakta Sv. Filip i Jakov).

Kod dvije je osobe moguće izlaganje tijekom godišnjeg odmora, a za dvije je osobe obrada u tijeku.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se niti jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktovima za masovno cijepljenje Grada Zagreba cijepljeno je 8.989 osoba, od čega je prvih doza po javnom pozivu bilo 1.272. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 59 aktivnih slučajeva.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar