clanak False

COVID-19 izvješće - 3.9.2021.

03.09.2021.
Prema podacima HZJZ-a novooboljele su 182 osobe, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 71.239, što su 103 osobe više, nego jučer.
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 465 uzoraka, od kojih je 111 bilo pozitivno.
Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 199 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 114 osoba. Od 199 COVID + osoba: 78 osoba su kontakti COVID + osoba, 13 osoba izloženo je COVID-u u drugim županijama, tijekom godišnjeg odmora (Splitsko-dalmatinska, Primorsko-goranska županija, Šibensko-kninska, Zadarska, Dubrovačko- neretvanska, Krapinsko -zagorska). Deset oboljelih osoba doputovalo je iz BIH, Makedonije, Crne Gore i Rusije. 65 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, dok je 11 osoba zaraženo prilikom različitih okupljanja - sportska događanja, obiteljska okupljanja i izlasci. Za četiri je osobe obrada u tijeku, a 14 zaraženih osoba nije kontaktirano zbog netočnih podataka (telefona i/ili elektroničke adrese) ili su odbijali primiti pozive. Kod jedne je osobe moguća izloženost na radnom mjestu, dok su tri osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine.
U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata dijanosticirano je  šest novooboljelih korisnika i jedna zdravstvena djelatnica.
U Karanteni Grada Zagreba nalazi se tri osobe.
Na cjepnom punktu Velesajam jučer je cijepljena 1.221 osoba. Na javni poziv za prvu dozu odazvalo se 746 osoba.
Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 912 aktivnih slučajeva.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar