clanak False

COVID-19 izvješće - 8.8.2021.

08.08.2021.
Prema podacima HZJZ-a novooboljelih je 39 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 69.341, što je 37 osoba više, nego jučer.
 
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađena su 223 uzoraka, od kojih je 20 bilo pozitivno.
 
Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 38 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 14 osoba. Od 38 COVID + osoba:  devet osoba su kontakti COVID + osoba a 11 osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze. Kod sedam oboljelih osoba moguća je izloženost u drugim županijama - Primorsko-goranska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska. Za dvije osobe obrada je u tijeku. Četiri su osobe doputovale iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Irske i Češke a kod dvije je osobe moguća izloženost tijekom izlazaka i obiteljskih okupljanja.
U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelih je pet korisnika te jedan zdravstveni djelatnik.
 
U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.
 
Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 258 aktivnih slučajeva.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar