clanak False

Dan Grada Đurđevca

25.04.2019.
U povodu Dana Grada Đurđevca i proslave blagdana sv. Jurja održana je Svečana sjednica u utvrdi Stari grad u Đurđevcu, a na kojoj je zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću dodijeljena povelja počasnog građanina tog podravskog grada.

Prije sjednice, na glavnome trgu, gradonačelnika Bandića dočekali su domaćini Željko Lacković, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca i Hrvoje Janči, gradonačelnik Grada Đurđevca. Nakon susreta slijedio je obilazak Udruge roditelja djece i osoba s invaliditetom Mali princ gdje im je predsjednica Udruge Kristinka Štefan predstavila projekte što ih Udruga provodi u suradnji s Gradom Đurđevcom. Članovi Udruge su ovom prigodom pripremili i glazbeni program za goste.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su mnoga javna priznanja zaslužnima. Osim gradonačelnika Bandića, počasnim građaninom Grada Đurđevca proglašen je i general Mladen Markač, a Zlatnu plaketu Sveti Juraj primili su čelnici nogometnog kluba Graničar koji ove godine slavi 100. obljetnicu. Isto priznanje primili su članovi KUD-a Petar Preradović te Udruge vinogradara i voćara Grada Đurđevca. Povelja Grada dodijeljena je, između ostalih, i OPG-u Kondučar te članovima Udruge Sveti Juraj.

Zahvalivši čelnicima Grada i građanima Đurđevca na velikom priznanju, gradonačelnik Bandić je istaknuo da je iznimno ponosan i počašćen tom gestom te je poručio da je i on postao „Picok“ - popularni naziv za Đurđevčane koji proizlazi iz bogate povijesti ovog podravskog kraja.  

Gradske vijesti - 2019.