clanak False

Dan Trnja

09.06.2018.
Vijeće Gradske četvrti Trnje u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb ove godine  po prvi  put organizira manifestaciju pod nazivom „Dan Trnja“, kojoj se večeras, kao pokrovitelj, pridružio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ta izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić
 
Cilj manifestacije je omogućiti ustanovama, pojedinicima, sportskim društvima i udrugama koje djeluju na području Trnja predstaviti se Trnjankama i Trnjanima, ali i svim Zagrepčankama i Zagrepčanima, te obogatiti  kulturno i turističku ponudu gradske četvrti Trnje i uključiti građanke i građane Trnja u oblikovanje kulturne ponude Trnja.
 
Tijekom dana građani su se mogli uključiti u brojne aktivnosti, likovne, kreativne i umjetničke radionice. Nastupala su djeca trnjanskih gradskih i vjerskih dječjih vrtića, te osnovnih i srednjih škola i učeničkog doma Franje Bućara, župa (Mješoviti župni zbor svete Male Terezije, Gospel zbor Sunce) i nacionalnih manjina (Kulturno društvo Bošnjaka Preporod-zbor Bulbuli, te Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore Montenegro).
 
Svoje aktivnosti predstavile su brojne udruge (Zagrebačka zajednica tehničke kulture, Udruga Ozana, Zrakoplovni klub Trnje), sportska društva (NK Trnje, Combat centar), KUD-ovi (Hrvatsko kulturno društvo Željezničar), Klub veterana 148. Brigade hrvatske vojske, te korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Trnje i Gerontološkog centra Trnje. Dobrovoljno vatrogasno društvo Trnje također je predstavilo  aktivnosti u koje su se na dobrovoljnoj razini mogli uključiti djeca i mladi.
 
 
Kao posebnost manifestacije može se istaknuti tzv. „Likovna kolonija“ koju čini čak 11 likovnih umjetnika, a koji su tijekom manifestacije oslikavali platna motivima Trnja.
 
 

Gradske vijesti - 2018.