clanak False

Dani hrane i tradicijskih proizvoda na Trgu bana Jelačića

19.10.2018.
Već tradicionalno, 16. godinu zaredom, u organizaciji Grada Zagreba i Zagrebačke županije, održava se dvodnevni izložbeno-prodajni sajam Dani hrane i tradicijskih proizvoda. Manifestaciju je, na Trgu bana Jelačića, otvorila zamjenica gradonačelnika Olivera Majić u društvu župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića.


Uz dobrodošlicu županu, posjetiteljima i sudionicima Sajma, zamjenica Majić je naglasila kako ovaj Sajam svim izlagačima pruža izvrsnu priliku za druženje i razmjenu iskustava te dodala da Gradska uprava teži tome da pozicionira Zagreb kao grad koji iznimno vodi računa o razvoju poljoprivrede i poljoprivrednih proizvođača jer je to temelj jednog „prehrambenog“ suvereniteta.
 

Izložbeno prodajni sajam traje 19.i 20. listopada. U izložbenom prostoru preko 100 izlagača nude mesne delicije, sireve, med i proizvode od meda, domaća ulja, slastice i pekarske proizvode, vina, rakije, voće, kao i razne eko proizvode.

 
Svoje proizvode izlaže i najuzornija seoska žena Grada Zagreba za 2017. Renata Bedeković te kandidatkinja Grada Zagreba za 2018. godinu Ana Kovačić, koju u nedjelju, 21. listopada, očekuje izbor za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu.

Gradske vijesti - 2018.