clanak False

Delegacija Grada Sofije kod gradonačelnika

26.05.2018.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas delegaciju Grada Sofije predvođenu gradonačelnicom Yordankom Fandakovom.

Na sastanku u zgradi Gradske uprave potvrđena namjera za dalje produbljivanje suradnje dvaju glavnih gradova, osobito na području iskustva Sofije u predsjedanju Europske unije, a razgovaralo se i o projektima vezanima uz javni prijevoz te promet u mirovanju, kao i o regionalnoj suradnji.

Službeno prijateljstvo Zagreba i Sofije utvrđeno je 2012. godine kada su gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i gradonačelnica Sofije Yordanka Fandakova potpisali memorandum o suradnji. Od tada su nas vezale mnoge teme, a na današnjem sastanku, između ostaloga, razgovarali smo i o iskustvima Sofije s izgradnjom metro željeznice kako bi naši stručnjaci iskoristili priliku naučiti od kolega iz Bugarske prijestolnice, rekla je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. Dodala je da će danas u parku Bundek biti otkriven spomenik slavnom bugarskom pjesniku Ivanu Vazovu

Zahvalivši gradonačelniku i njegovim suradnicima na prijemu, gradonačelnica Fandakova je istaknula da Zagreb i Sofija dijele slične izazove. Važno je da stručnjaci iz oba glavna grada dijele iskustva i uče jedni od drugih. Sofija trenutno presjeda Europskom unijom dok će Zagreb to iskusiti za nešto više od godinu dana. Pozivam delegaciju Zagreba na posjet Bugarskome glavnom gradu u rujnu da bismo nastavili dobru suradnju i podijelili naša iskustva s predstavnicima glavnoga grada Hrvatske, rekla je.    

Gradske vijesti - 2018.