clanak False

Delegacija Grada Zagreba u posjetu Međunarodnom centru Loris Malaguzzi u Italiji

U okviru službeno-edukativnog putovanja, delegacija Grada Zagreba posjetila je 12. i 13. prosinca međunarodni Centar Loris Malaguzzi - Reggio Emilia u Italiji.
13.12.2016.
Delegacija Grada Zagreba, zajedno s ravnateljicama dječjih vrtića Grada Zagreba, a predvođena posebnom višom savjetnicom gradonačelnika Biserkom Bucković i zamjenicom pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Milom Jelavić, u okviru službeno-edukativnog putovanja posjetila je 12. i 13. prosinca međunarodni Centar Loris Malaguzzi, Reggio Emilia u Italiji.

Cjelodnevni program započeo je uvodnom prezentacijom osnovnih smjernica obrazovne inovativne filozofije pedagoga i osnivača Centra Reggia Emilia, koja je prepoznata, cijenjena i primijenjena u vrtićima i školama velikog broja zemalja Europske unije.

Osim razmjene iskustva i  sudjelovanja na debati, članovima zagrebačke delegacije, nakon obilaska kompleksa, predstavljen je i sadržaj ateljea u kojem su se izravno upoznali s radom i primjenom ove metode u Centru Loris Malaguzzi.
 

Gradske vijesti - 2016.