clanak False

Delegacija Grada Zagreba u službenom posjetu Tel Avivu

Delegacija Grada Zagreba predvođena Mirkom Jozić, pročelnicom Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo boravila je od 13. do16. ožujka u službenome posjetu Tel Avivu.
17.03.2017.


Delegacija Grada Zagreba predvođena Mirkom Jozić, pročelnicom Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo boravila je od 13. do16. ožujka u službenome posjetu Tel Avivu.

Grad Zagreb je u suradnji s Izraelskim veleposlanstvom u RH organizirao radni posjet Tel Avivu, čime se nastavlja dobra višegodišnja suradnja na raznim projektima, prvenstveno na poticanju poduzetništva i start-up tvrtki u Zagrebu.
Izraelska ambasada u RH je već tri godine zaredom bila partner na Zagreb Connectu te je dogovoreno da pobjednici tog natjecanja (Nagrada Grada Zagreba) otputuju u Izrael kako bi se upoznali s izraelskom start-up i inovacijskom scenom.
Bila je to prilika za povezivanje gradskih struktura i razmjenu znanja i iskustva s izraelskim kolegama. Jer, kreativnost i inovacije su stupovi izraelske ekonomije, a oko tehnoloških parkova je stvoren poseban ekosustav koji inspirira te je primjer dobre prakse.

Tijekom službenog posjeta pročelnica Jozić se sastala s Eliavom Blizowskym, direktorom Međunarodnih odnosa i investicija u Gradu Tel Avivu i Idom Shamirom, voditeljem Odjela za gospodarstvo agencije u 100%-tnome vlasništvu Tel Aviva te s predstavnicima start-upa i inovacijske scene Tel Aviva  – Taglit centar i  Wework.

U službenome posjetu su bili suorganizatori Zagreb Connecta: Davorin Štetner, predsjednik CRANE (Hrvatska mreža poslovnih anđela) sa suradnicima, predstavnici Razvojne agencije Zagreb (RAZA) i pobjednici Zagreb Connecta –  članovi start-upa Vollo.
 

Gradske vijesti - 2017.