clanak False

Delegacija Općine Nikšić kod gradonačelnika

26.10.2018.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas delegaciju crnogorske Općine Nikšić predvođenu predsjednikom Općine Veselinom Grbovićem.

Na sastanku u zgradi Gradske uprave potvrđena je daljnja suradnja dvaju gradova, osobito na području gospodarstva, a razgovaralo se i o regionalnoj suradnji u povodu Lučindanskih susreta koji će se održati u Zagrebu u organizaciji Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore Zagreb te Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske.

Iskoristili smo priliku za razmjenu iskustava i nastavak dobrih odnosa između Hrvatske i Crne Gore. Samo Nikšić i Podgorica predstavljaju gotovo pola gospodarskih potencijala Crne Gore i drago nam je što smo uspostavili kvalitetnu suradnju s predstavnicima tih gradova, rekao je gradonačelnik Bandić. Istaknuo je, također da su brojni znameniti građani crnogorskog podrijetla obilježili grad Zagreb i Hrvatsku na kulturnom, tehničkom i znanstvenom polju.

Zahvalivši gradonačelniku na prijemu, predsjednik Grbović je istaknuo važnost gospodarskog povezivanja dviju zemalja. Sastanku su prisustvovali i predstavnici crnogorskih tvrtki koje igraju značajnu ulogu u Crnoj Gori i susjednim zemljama. Trudimo se na ovom polju razviti suradnju i biti uspješni, jer i Hrvatska i Crna Gora su turističke zemlje koje imaju puno zajedničkih interesa, rekao je.

Najavio je i Lučidanske susrete koji će se održati u subotu 27. listopada u Studentskom centru, a ove godine obilježavaju 140. godišnjicu Berlinskog kongresa i 160. godišnjicu Bitke na Grahovcu kojima su utvrđene međunarodne granice Crne Gore. Manifestacija se već tradicionalno održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, a ovogodišnji grad gost je Grad Nikšić.

Gradske vijesti - 2018.