clanak False

Delegiacija općine Bajina Bašta kod gradonačelnika

05.10.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas delegaciju Općine Bajina Bašta predvođenu predsjednikom Radimirom Filipovićem.

Na sastanku u Gradskoj upravi gosti su informirali gradonačelnika o dugoročnim planovima lokalne samouprave za razvoj turizma u toj srpskoj općini koja je poznata po prirodnim ljepotama.
Želimo zahvaliti gradonačelniku Bandiću na prijemu i na konstruktivnom razgovoru. Zagreb je jedan od najljepših i najčišćih gradova u regiji koji je prepoznatljiv po bogatoj turističkoj ponudi i kontinuiranim porastom turista. Općina Bajina Bašta jedna je od najljepših u Srbiji, smještena je nadomak Nacionalnog parka Tara, a turistički potencijal tog područja još nije realiziran. U Zagrebu smo kako bismo započeli dijalog i razmijenili iskustva u vidu razvoja turizma u našoj općini, izjavio je nakon sastanka predsjednik Filipović.

Pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić je naglasio da Općina Bajina Bašta ima veliki potencijal za razvoj sportskog i prirodnog turizma te da je Grad Zagreb spreman pružiti pomoć tamošnjim organima vlasti da razviju svoje potencijale.

Razgovarali smo o načinima na koje Grad Zagreb ulaže u turizam i urbanizam, iskustvima s promocijom turizma i o ulozi infrastrukture u razvoju sportskog turizma. Nacionalni park Tara ima ogromne potencijale za vodene sportove na Drini i jezeru Zaovine ili sportove u prirodi poput biciklizma ili orijentacijskog trčanja, a uz sve prirodne ljepote može postati i jedna od najatraktivnijih lokacija za posjetitelje željne bijega u prirodu, rekao je pročelnik Pavelić.     

Gradske vijesti - 2018.