clanak False

Dođite na Zagrebački maraton !!!

02.10.2012.


U nedjelju, 7. listopada, u 10,00 sati, s Trga bana Jelačića kreće 21. Zagrebački maraton
. Na startu na zagrebačkom glavnom trgu, za četiri se dana očekuje oko 9.000 maratonaca iz 35 zemalja, a kao i ranijih godina, uz brojne sugrađane, sudjelovat će i gradonačelnik Milan Bandić. Čulo se to danas u Maloj kavani na konferenciji za novinare u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza na kojoj su se mogli čuti detalji u vezi ove etablirane zagrebačke utrke.

Pozivam Zagrepčanke i Zagrepčane, drage sugrađane, na zajedničko športsko druženje u nedjelju na 21. Zagreb maratonu. Pridružite nam se na jednoj od tri utrke - maratonskoj, polumaratonskoj ili u utrci za građane. I ove ćemo godine trčati zajedno za zdravlje i dobro raspoloženje – poručio je gradonačenik Bandić, počasni predsjednik Organizacijskog odbora i poznati zaljubljenik u maraton. 

Prema najavi organizatora maraton će se trčati 42, polumaraton 21, a utrka za građane pet kilometara. Start i cilj su, već uobičajeno na Trgu bana Jelačića, a trči se na istok: Jurišićevom, Martićevom, i Vlaškom do Dupca, pa natrag prema zapadu istim putem preko Trga bana Jelačića, Ilicom, do Selske. Maratonci trče dva, a polumaratonci jedan krug. 

Utrka građana održava se na istoj stazi, ali starta pet minuta nakon maratona i polumaratona. Ove godine, po prvi puta, građani će moći preuzeti bespovratni startni broj sa čipom i točno znati koliko im je vremena trebalo da bi pretrčali pet kilometara. 

 

  • Prijave se primaju putem web obrasca, odnosno u subotu od 08.00 do 19.00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića kod Gradske kavane.

Gradske vijesti - 2012.