clanak False

Doček i ispraćaj biciklističke karavane Put prijateljstva Vukovar - Ljubljana

24.06.2022.
Danas je ispred zgrade Gradske uprave zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet, sa suradnicima, dočekao i ispratio sudionike biciklističke karavane “Put prijateljstva Vukovar-Ljubljana”. 

Tradicionalna karavana održava se još od 2002. godine, u organizaciji Saveza hrvatskih društava u Sloveniji i Hrvatskog društva Ljubljana, s ciljem jačanja međususjedskih odnosa i zajedništva dvaju država.  

Zamjenik Korlaet je sudionicima poželio dobrodošlicu u Zagreb i sretan nastavak puta. Karavana danas nastavlja put prema Samoboru, odakle sutra kreću na zadnju etapu kako bi na Dan državnosti Republike Slovenije stigli u Ljubljanu.  

Voditelj biciklističke karavane i predsjednik Hrvatskog društva Ljubljana Milan Pavelić zahvalio je zamjeniku gradonačelnika Korlaetu na srdačnom dočeku i pripremljenoj okrjepi. 

Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana posvećen je svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, a na 500 km dugom putu od Vukovara do Ljubljane, kroz tri etape, povezuje 11 hrvatskih i četiri slovenska grada.  

Gradske vijesti - 2022.