clanak False

Dograđena škola Josipa Račića

U društvu s učenicom i s najbližim suradnicima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je danas, nešto iza podneva, novi dio OŠ Josipa Račića u gradskoj četvrti Trešnjevka – jug. Prije toga obišao je četvrti Trešnjevka - sjever i Maksimir.

26.05.2009.

U društvu s učenicom i s najbližim suradnicima, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je danas, nešto iza podneva, novi dio OŠ Josipa Račića u gradskoj četvrti Trešnjevka – jug. Riječ je o gradskoj investiciji koja osim same dogradnje i opreme uključuje i kompletno uređenje hortikulture oko škole.

Kroz plan malih komunalnih akcija, u istoj je gradskoj četvrti uređen i prostor mjesne samouprave Horvati – Srednjaci. Kako se čulo, temeljita rekonstrukcija, obuhvatila je, među ostalim, obnovu krovišta, svih instalacija, komunalija i priključak na toplovod.

U četvrti Trešnjevka – sjever novost je i dovršetak obnove zgrade mjesne samouprave Samoborček, mnogima poznatije i kao Društveni dom Joža Vlahović. Nakon dvije godine radova, višenamjenski je prostor ponovo u funkciji.

U gradskoj četvrti Maksimir jutros je otvoreno dječje i malonogometno igralište Jazbina koje je uređeno iz sredstava malih komunalnih akcija, koja su poslužila i za obnovu Župnog ureda Dotrščina i Župe Bezgrešnog srca Marijina na Jordanovcu. U tijeku je izgradnja mjesne samouprave Remete, objekta u kojemu će biti i Dom zdravlja te pošta, a sve se realizira kroz program malih komunalnih akcija.

Na fotografijama s lijeva na desno: otvaranje novog djela škole Josipa Račića; obnovljeni objekt MS Samoborček; na gradilištu MS Remete.


Gradske vijesti - 2009.