clanak False

Dva ključna projekta u gradskom prometu: Izgradnja pruge od Kvaternikovog trga do Velike Kosnice i rekonstrukcija raskrižja Jadranske avenije i Avenije Dubrovnik

S ciljem rasterećenja postojeće prometne infrastrukture Grada Zagreba u planu su dva ključna projekta. Izgradnja pruge od Kvaternikovog trga do Velike Kosnice i rekonstrukcija raskrižja Jadranske avenije i Avenije Dubrovnik, a kako bi dugoročno poboljšala i unaprijedila prometna situacija u gradu.

Nova tramvajska pruga povezati će centar grada s novim terminalom zračne luke Franjo Tuđman. Gradnja tramvajske pruge planira se provesti u šest etapa, pri čemu je počela priprema dokumentacije za prve četiri etape. Ukupna vrijednost projekta je 150 milijuna kuna.

Rekonstrukcijom raskrižja Jadranske i Avenije Dubrovnik predviđa se uređenje postojećeg rotora, ali uz izgradnju dodatnih voznih traka i tunela ispod rotora. U sklopu rekonstrukcije provest će se i obnova tramvajske pruge.  Projekt je vrijedan 200 milijuna kuna. Nove investicije u prometnu infrastrukturu omogućiti će brže putovanje građanima koji putuju u pravcu juga grada, te rasteretiti dosadašnje prometne pravce.