clanak False

Edukacija dužnosnika u pitanjima sukoba interesa

06.06.2018.
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je u zgradi Gradske skupštine održalo jednodnevnu edukaciju za dužnosnike i rukovodeće državne službenike Grada Zagreba, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije.

Prisutne je u ime gradonačelnika Milana Bandića pozdravila zamjenica doc. dr. sc. Olivera Majić te je istaknula da je edukacija dužnosnika o pitanjima iz područja sukoba interesa od velike važnosti za sve jer se mnogi često ne snalaze u tome pojmovlju i ne razumiju termin sukob interesa  te u obnašanju dužnosti ne mogu odrediti kada se i u kojoj mjeri  granice javnog dodiruju s privatnim interesom.
Mi u Gradu Zagrebu smatramo da smo danas ovdje svi na istome zadatku i da moramo razmotriti kriterije i razjasniti eventualne nejasnoće kako bismo izbjegli i prevenirali bilo kakva netransparentna djelovanja i neželjena ponašanja jer onaj tko se prihvaća obnašanja javne dužnosti ne želi napraviti nijedan krivi potez, istaknula je.

Edukacija je organizirana u dvije tematske cjeline, prva o Zakonu o sukobu interesa s radionicama  i primjerima iz prakse, a druga o popunjavanju obrazaca za prijavu imovine i o načinu provjere dužnosnikove imovine.
Ovim radioničkim pristupom i primjerima dobre prakse ćemo bolje usvojiti novine,  a vjerujem i da ćemo ovom suradnjom i razmjenom iskustava ostvariti partnerske odnose. Znanje se umnožava dijeljenjem, zaključila je zamjenica Majić.

Edukacija se organizira za župane, gradonačelnike, općinske načelnike i njihove zamjenike, predstojnike županijskih ureda državne uprave te za članove županijskih antikorupcijskih povjerenstava. 

Gradske vijesti - 2018.