clanak False

3. ROBOKUP – međuškolsko natjecanje robotičara osnovnoškolaca

19.04.2017.

U OŠ Dobriše Cesarića u Zagrebu 30. siječnja održano je, treću godinu zaredom, popularno međuškolsko natjecanje osnovnih škola u robotici – ROBOKUP.

Nastupile su dvadeset i četiri ekipe s po tri učenika iz dvadeset i tri zagrebačke osnovne škole, te dvije ekipe iz Bosne i Hercegovine (iz X. OŠ Bijela i IX. OŠ Maoča, Brčko distrikt), čime je ovo natjecanje dobilo međunarodni karakter.

Učenici su se natjecala u tri kategorije.

Izvan konkurencije sudjelovali su mali robotičari iz četvrtog razreda OŠ Dobriše Cesarića, ekipa drugog razreda OŠ Jordanovac i djeca iz Dječjeg vrtića "Zvončić".

   

Na prvom ovakvom natjecanju održanom prije tri godine nastupile su ekipe osam škola iz Zagreba te po jedne škole iz Cavtata i Varaždina. Već godinu dana kasnije, ROBOKUP je okupio dvadeset i dvije ekipe iz cijele Hrvatske te, izvan konkurencije, djecu iz zagrebačkog dječjeg vrtića "Zvončić" i učenike trećeg razreda OŠ Dobriše Cesarića.

Ovogodišnjem ROBOKUPU prisustvovale su tajnica Hrvatske zajednice tehničke kulture Marija Dujmović i načelnica Odjela za tehničku kulturu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Madeleine Wolf.


Novosti 2010