clanak False

9. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Zagreba

05.09.2018.
Danas, 5. rujna 2018., u zgradi Gradske uprave Grada Zagreba, održana je 9. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Zagreba. Sjednicu je sazvao i vodio gradonačelnik i predsjednik Vijeća Milan Bandić.
 

Vijeće je podržalo suradnju Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga d.o.o. – Podružnice Zagrebparking s Ministarstvom unutarnjih poslova, Sigurnosno-obavještajnom agencijom i Vojnom sigurnosno-obavještajnom agencijom što je potvrđena i potpisivanjem sporazuma, a sve u funkciji povećanja sigurnosti građana Grada Zagreba.
 
Isto tako, Vijeće je podržalo nastavak kampanje Manje oružja, manje tragedija što je provode od 2007. Policijska uprava zagrebačka i Gradski ured za branitelje. Cilj kampanje je upoznavanje javnosti s opasnostima od oružja i minsko-eksplozivnih sredstava kao i poticanje građana na dragovoljnu predaju i vraćanje oružja koje posjeduju. U niz planiranih aktivnosti uključit će se i predstavnici braniteljskih udruga s područja Grada Zagreba.
 
Vijeće je prihvatilo prijedlog Policijske uprave zagrebačke da se, u suradnji s Gradom Zagrebom – Gradskim uredom za zdravstvo, Akademijom dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i Ustanovom Zagreb film izradi namjensko-edukativni kratkometražni film o štetnim posljedicama konzumacije alkohola namijenjen djeci i mladima. Svrha je filma senzibiliziranje mladih o ovoj problematici i podizanje razine informiranosti o štetnosti alkohola kod djece i mladih te razine javnozdravstvene svijesti mladih o posljedicama konzumiranja alkoholnih pića, čime bi se doprinijelo prevenciji ovisnosti te prevenciji zlouporabe alkohola.
 
Istaknuto je i to da bi trebalo napraviti sigurnosne procjene sportskih objekata i učiniti sve što je moguće da bi se povećao stupanj sigurnosti korisnika tih objekata (video nadzor, bolje osvjetljenje i slično).
 
I Vijeće za prevenciju Grada Zagreba će, uz Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatsko narodno kazalište i Hrvatski autoklub, biti partner Policijskoj upravi zagrebačkoj u pripremi i održavanju preventivne manifestacije Poštujte naše znakove što će se održati 12. rujna 2018. u prostorima Hrvatskog narodnog kazališta, a cilj koje je, kroz igru, ples, pjesmu, glumu i interaktivne radionice, educirati djecu o prometnoj sigurnosti, odnosno pripremiti ih u prvim danima školske godine za sigurno sudjelovanje u prometu.

Gradske vijesti - 2018.