clanak False

Apel sugrađanima da pomognu starijima i nemoćnima u vrijeme snježnih nepogoda

08.12.2012.

 

S obzirom na obilan snijeg koji od jučer navečer pada bez prestanka i na vjetar koji dodatno opterećuje situaciju, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić upućuje apel sugrađanima da se u okviru svojih mogućnosti uključe u stvaranje što boljih uvjeta na gradskim ulicama. Naročito po prestanku padalina kad će i efekti napora mjerodavnih službi biti vidljiviji:

Molim vas da počistite pločnike ispred vaših zgrada, da pomognete i susjedima koji su možda bolesni ili nemoćni i da i tu pokažete solidarnost i brigu za slabije.

Zimska služba koja je od sinoć u 22h u punom pogonu, najprije preventivnim posipavanjem, a onda i čiščenjem, sa svoje strane i u ovim trenutcima radi sve što je moguće, pokušava održati prohodnima prometnice kojima prolaze najvažnije linije javnog prijevoza, prometnice oko bolnica i ustanova bez kojih grad ne bi mogao funkcionirati .

Na terenu je 208 ekipa Zimske službe koje čine sve kako bi se promet što je moguće prije vratio u funkciju. Inače, Zimska je služba dužna očistiti prometnice prvog prioriteta u nizinskom području u roku od pet sati nakon što prestanu padaline, u visinskom za osam sati, a druge u roku od 24 sata.

Uvjeren sam da će Zimska služba, ali i druge gradske servisne službe dati sve od sebe da se grad što prije očisti , a vas dragi sugrađani, molim da imate razumijevanja , da pomognete da pločnici budu prohodni i da, bez iznimnih razloga ne izlazite s vašim automobilima, a ako morate da budete oprezni i da imate svu propisanu opremu.


ARHIVA