clanak False

Bronca za Hrvatsku na Svjetskom parastolnoteniskom prvenstvu

22.10.2018.
Nakon velikog uspjeha na Svjetskom pojedinačnom parastolnoteniskom prvenstvu što je održano prošli tjedan u slovenskom Celju, danas je u prostorijama Zagrebačkog sportskog saveza održana medijska konferencija u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog stolnoteniskog saveza.

Prisutne je pozdravio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Čestitam našim sportašima na izvanrednom uspjehu, naročito Anđeli Mužinić na brončanoj medalji u vrlo jakoj konkurenciji. Nakon ekipne srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, brončana medalja iz Celja daje dodatni vjetar u leđa našim paraolimpijcima uoči Europskog prvenstva iduće godine, poručio je gradonačelnik.  

Zadovoljna sam s broncom, to je moja prva svjetska pojedinačna medalja. Očekivala sam jako teške mečeve, dala sam sve od sebe i napravila još jedan iskorak u kvaliteti svoje igre. U polufinalu nisam bila prava, ali cijelu godinu naporno radimo što se na kraju i isplatilo, izjavila je brončana Anđela, koja nakon uspjeha u Celju zauzima visoko peto mjesto na svjetskoj rang listi.

Od ostalih predstavnika Hrvatske, Mirjana Lučić je poražena u četvrtfinalu, dok Pavao Jozić, Helena Dretar Karić i Tomislav Špalj nisu prošli grupnu fazu natjecanja.

Gradske vijesti - 2018.