clanak False

COVID-19 izvješće - 10.3.2021.

11.03.2021.

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 130.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 815 testiranja na SARS-CoV-2 i 77 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 144 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 574 osobe.

Od 144 obrađene pozitivne osobe: 51 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 76 osoba su kontakti COVID + osoba. Obrada za osam osoba je još u tijeku. Jedna je osoba doputovala iz Splitsko – dalmatinske županije. Kod tri je osobe moguća izloženost na radnom mjestu, dok je kod tri osobe moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama. Dvoje djece školske dobi obrađeno je od strane liječnika školske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nije dijagnosticiran niti jedan novooboljeli korisnik ni djelatnik.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod 12 učenika i jednog nastavnika osnovnih te osam učenika i dva nastavnika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 237 učenika osnovnih i 184 učenika srednjih škola.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 513 aktivnih slučajeva.

Detaljni izvještaj (PDF)


Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar