clanak False

COVID -19 izvješće - 11.3.2022.

11.03.2022.

Prema podacima HZJZ-a u gradu Zagrebu novooboljela je 381 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 232.751, što je 458 osoba više, nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama je preminulo osam osoba.  

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 668 uzoraka PCR testiranja, a 313 je nalaza bilo pozitivno.  

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 337 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 29 osoba. Od 337 COVID-om zaraženih osoba tri su kontakti COVID + osoba, dvije su osobe doputovale iz Austrije i Mađarske, 130 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, za 38 osoba obrada je u tijeku, a 11 osoba obrađeno je od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine. Za 149 osoba poslana je uputa o mjerama, dok je kod četiri osobe moguća izloženost na radnom mjestu.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze tri osobe.

U posljednja 24 sata nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika, a tijekom proteklog tjedna u ordinacijama Službe za školsku i adolescentnu medicinu cijepljeno je šestero djece.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je pet korisnika, jedan zdravstveni i jedan nezdravstveni djelatnik.


Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima Grada Zagreba nije bilo cijepljenja.


Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar