clanak False

COVID -19 izvješće - 30.3.2022.

31.03.2022.
Prema podacima HZJZ-a u gradu Zagrebu novooboljele su 524 osobe, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 238.792, što je 149 osoba više, nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u bolnici je preminula jedna osoba.  
 
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 313 oboljelih osoba, a 109 je nalaza bilo pozitivno.

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 216 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za devet osoba. Od 216 COVID-om zaraženih osoba: 69 su kontakti COVID + osoba, dvije su doputovale iz Francuske i Italije, 57 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, a za 33 osobe obrada je u tijeku. Dvije su obrađene od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine, za 48 osoba poslana je uputa o mjerama, četiri su izložene tijekom okupljanja, dok je jedna osoba izložena na radnom mjestu.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi sedam osoba.

U posljednja 24 sata nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata evidentirane su dvije pozitivne zdravstvene djelatnice, tri nezdravstvena djelatnika te jedan korisnik.
 
Tijekom jučerašnjeg dana u ambulanti Službe za epidemiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ cijepljene su dvije osobe.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar