clanak False

COVID -19 izvješće - 4.3.2022.

04.03.2022.

Prema podacima HZJZ-a u gradu Zagrebu novooboljelo je 318 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 230.422, što je 591 osoba više, nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama je preminulo 10 osoba. 

  

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađena su 522 uzorka PCR testiranja, a 227 je nalaza bilo pozitivno. 

  

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 325 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 40 osoba. Od 325 COVID-om zaraženih osoba: 86 su kontakti COVID + osoba, šest je osoba doputovalo iz BIH, Austrije, Srbije i Albanije. 74 oboljele osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, za 45 osoba obrada je u tijeku, a 12 osoba obrađeno je od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine. Za 99 osoba poslana je uputa o mjerama, jedna je osoba izložena na radnom mjestu, dok su dvije izložene u odgojno - obrazovnim ustanovama.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi jedan korisnik.
 

Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika.
 

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelio je jedan korisnik. 
 

Tijekom jučerašnjeg dana na punktovima za masovno cijepljenje Grada Zagreba nije bilo cijepljenja.


Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar