clanak False

COVID-19 izvješće - 7.2.2021.

08.02.2021.

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 11, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih 43.316, što je 66 osoba više, nego jučer!

Tijekom jučerašnjeg dana nisu rađena antigenska testiranja.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 516 testiranja na SARS-CoV-2, a 12 nalaza je bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 25 novooboljelih osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 53 osobe.

Od 25 obrađenih pozitivnih osoba: sedam je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 15 osoba su kontakti COVID + osoba. Obrada za jednu osobu je još u tijeku. Jedna je osoba doputovala iz BiH, a kod jedne je moguća izloženost u zdravstvenoj ustanovi.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 nema evidentiranih oboljelih korisnika niti djelatnika.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod jednog učenika osnovne škole i jednog učenika srednje škole, izrečena je mjera samoizolacije za 20 učenika osnovne i 15 učenika srednje škole.

Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 382 aktivna slučaja.


            Detaljni izvještaj (PDF)


Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar