clanak False

COVID-19 izvješće - 7.7.2021.

07.07.2021.
Prema podacima HZJZ-a novooboljelo je 19 osoba, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 68.751, što je devet osoba više, nego jučer.
U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađen je 361 uzorak, od kojih je devet bilo pozitivno.
Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 16 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 19 osoba. Od 16 obrađenih pozitivnih osoba četiri su za sada negativne epidemiološke anamneze, sedam osoba su kontakti Covid + osoba, kod dvije je osobe moguće izlaganje na godišnjem odmoru u Zadarskoj županiji, kao kontakata Covid + osobe. Za jednu je osobu obrada u tijeku, a dvije su osobe doputovale iz Njemačke  i Češke.
U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.
U Karanteni Grada Zagreba nalaze se tri osobe.
Tijekom jučerašnjeg dana na punktovima za masovno cijepljenje Grada Zagreba cijepljeno je 8.583 osoba, od čega su prvom dozom cijepljene 1.162 osobe.
Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 72 aktivna slučaja.

Dnevna COVID-19 izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar