clanak False

Dan audiovizualne baštine u kinu Tuškanac posvećen 50. godišnjici filma Tko pjeva zlo ne misli

22.10.2020.
Uoči Dana audiovizualne baštine u kinu Tuškanac u Zagrebu, u ponedjeljak 26. listopada, održat će se prigodno događanje kojim se obilježava 50-godišnjica izlaska filma Kreše Golika Tko pjeva zlo ne misli (1970). Osim projekcije filma, održat će se i predstavljanje dvije nove knjige o filmu o kojima će govoriti poznati gosti iz svijeta filma.

Jedan od najpopularnijih domaćih filmova, komedija Kreše Golika Tko pjeva zlo ne misli (1970), ove godine slavi svoju 50. obljetnicu. Tim povodom, ovogodišnje obilježavanje Dana audiovizualne baštine u kinu Tuškanac, 26. listopada, bit će posvećeno upravo ovome filmu.

U 19 sati održat će se predstavljanje knjiga Tko pjeva zlo ne misli: Knjiga snimanja (2019) u izdanju Hrvatskog državnog arhiva i Tko pjeva zlo ne misli: 50 godina poslije (2020) u izdanju Hrvatskog filmskog saveza.

O knjigama i filmu razgovarat će gosti koje čine operna pjevačica i glumica Mirjana Bohanec-Vidović, koja je u filmu odglumila ulogu Ane Šafranek, asistent snimatelja u filmu Ranko Mitić i glumac Tomislav Žganec koji je odglumio malog Pericu, filmski redatelj Vinko Brešan, filmski kritičar Mario Kozina, filmski redatelj i arhivist Mladen Burić, te filmska kritičarka Diana Nenadić.

Projekcija filma počinje u 20 sati, a ulaz na cijelo događanje je  besplatan.

Aktualno