clanak False

Dom za starije osobe sv. Ana dobio dva nova odjela za oboljele od demencije

05.04.2022.

Dom za starije sv Ana dobio dva nova odjela za oboljele od demencije

Gradonačelnik Tomislav Tomašević, sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom te ravnateljicom Doma za starije osobe sv. Ana Karolinom Martinuš, otvorio je dva novouređena  Odjela za smještaj oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije.

„Otvorenjem novih odjela u okviru zagrebačkih gradskih domova za starije osobe, sada s ukupno 84 kreveta, učinili smo još jedan značajan korak u proširenju skrbi za one koje je pogodila ova teška bolest. Trenutno je smještaj za oboljele osiguran u četiri, od 11 zagrebačkih domova. Nužno je ulagati u domove za starije i prilagođavati ih za sve oblike demencije. U tom trendu ćemo nastaviti i dalje. Adaptirat ćemo sve domove te nastaviti s uslugom dnevnog boravka i pružanja socijalnih usluga u zajednici“, naglasio je gradonačelnik Tomašević izrazivši zadovoljstvo opremljenim prostorom.

Ravnateljica Doma Martinuš zahvalila je posebno Gradu Zagrebu i svima koji su osmislili i sudjelovali u uređenju i opremanju novih prostora, te posebno zahvalila na strpljenju svim korisnicima i djelatnicima Doma. „Obiteljima koje će odabrati ovaj Dom za smještaj svojih najmilijih, poručujem da smo u profesionalnom i ljudskom smislu spremni stručno i s ljubavlju pružiti skrb i graditi suradnički odnos“, rekla je za kraj.

Novi Odjeli moći će primiti 38 korisnika u četiri jednokrevetne i 17 dvokrevetnih soba s pratećim sanitarnim čvorovima prilagođenim toj populaciji. Na ukupno 1300m² uređenog prostora nalaze se i sestrinske sobe, veliki dnevni boravak sa čajnom kuhinjom te soba za opuštanje odnosno snoezelen soba.
 

Gradske vijesti - 2022.